Sretan Uskrs želi vam Liber

by | 7.04.2023

Sretan Uskrs 2023

“Vještina se ne zaboravlja. Vještina se trenira”

Sretan Uskrs

Uskrs je kršćanski blagdan koji se slavi u spomen na Isusovo uskrsnuće od mrtvih nakon njegove smrti na križu. To je jedan od najvažnijih blagdana u kršćanskoj vjeri i obilježava se širom svijeta.

U kršćanstvu, Uskrs se obilježava kao znak nade i novog početka. Isusova smrt na križu simbolizira oprost grijeha, dok njegovo uskrsnuće označava novi život i pobjedu nad smrću. Stoga se Uskrs smatra blagdanom radosti, nade i obnove.

Uskršnje tradicije se razlikuju od zemlje do zemlje, ali postoje neke zajedničke prakse koje se javljaju u mnogim zemljama diljem svijeta. Neki primjeri tradicionalnih uskršnjih običaja uključuju sljedeće:
Uskrs 2023
Bojanje jaja: Bojanje i ukrašavanje jaja tradicionalni je uskršnji običaj koji se provodi u mnogim zemljama diljem svijeta. Jaja se mogu bojati u različitim bojama, a zatim se ukrašavaju različitim motivima, uključujući cvijeće, životinje i druge simbole.

Lov na jaja: Lov na jaja je još jedna tradicionalna aktivnost koja se često provodi na Uskrs. Jaja se sakriju u dvorištima ili parkovima, a djeca ih traže.

Uskršnji kolači: U mnogim zemljama postoje specifični kolači koji se pripremaju za Uskrs. Na primjer, u Italiji se tradicionalno priprema Colomba Pasquale, a u Hrvatskoj se priprema pogača s jajima.

Uskršnji zečevi i pilići: Zečevi i pilići simboliziraju proljeće i novi početak, a često se pojavljuju u dekoracijama i slatkišima tijekom Uskrsa.

Za sve koji slave Uskrs, želimo vam sretan i blagoslovljen Uskrs! Neka vam ovaj blagdan donese obilje radosti, nade i ljubavi u vaše živote. Neka vas Isusovo uskrsnuće nadahne da gledate svijet oko sebe s novim očima i da uživate u svemu što život ima za ponuditi.

Želimo vam puno mira, ljubavi i blagoslova u ovom Uskrsnom vremenu.

Naše programe osposobljavanja možete pronaći ovdje

Zadnje vijesti

Natječaj za ravnatelja

Natječaj za ravnatelja

Na temelju članka 40. i 41. Zakona o ustanovama („Narodne novine“ br. NN 76/93, 29/97, 47/99, 35/08, 127/19, 151/22), i odluke Upravnog vijeća...

Bravar metalnih konstrukcija

Bravar metalnih konstrukcija

Bravar metalnih konstrukcija je osoba koja se bavi izradom i popravkom metalnih konstrukcija, kao što su metalni krovovi, ograda, stepenica,...