Građevinski strojevi – valjak

by | 25.03.2023

Građevinski valjak

“Vještina se ne zaboravlja. Vještina se trenira”

Građevinski valjak je vrsta valjka koja se koristi u građevinskoj industriji za kompakciju tla, asfalta, betona i drugih materijala koji se koriste u izgradnji cesta, mostova, zgrada i drugih građevina.

građevinski valjak je obično veliki i teški stroj s dva do tri velika valjka koji se kreću naprijed i nazad preko površine tla, asfalta ili betona. Njihova glavna funkcija je stisnuti i zbijati materijal kako bi se postigla veća čvrstoća i stabilnost.

Postoje različite vrste građevinskih valjaka, uključujući valjke za zbijanje zemlje, valjke za zbijanje asfalta, valjke za zbijanje betona i valjke za zbijanje kamena. Osim toga, postoje i kombinirani valjci koji se mogu koristiti za zbijanje različitih vrsta materijala.

Najpoznatiji proizvođači građevinskih valjaka uključuju nekoliko velikih tvrtki koje su specijalizirane za proizvodnju građevinskih strojeva i opreme.

Među najpoznatijim proizvođačima građevinskih valjaka su:

Caterpillar – američka tvrtka koja proizvodi širok raspon građevinskih strojeva, uključujući valjke za zbijanje.

Bomag – njemački proizvođač građevinskih strojeva i opreme, uključujući valjke za zbijanje.

Hamm – još jedan njemački proizvođač građevinskih strojeva, poznat po proizvodnji valjaka za zbijanje asfalta i betona.

Volvo – švedski proizvođač građevinskih strojeva, koji također proizvodi valjke za zbijanje.

Dynapac – švedski proizvođač građevinskih strojeva, koji se specijalizirao za proizvodnju građevinskih valjaka za zbijanje asfalta i betona.

Naše programe osposobljavanja možete pronaći ovdje

Zadnje vijesti

Natječaj za ravnatelja

Natječaj za ravnatelja

Na temelju članka 40. i 41. Zakona o ustanovama („Narodne novine“ br. NN 76/93, 29/97, 47/99, 35/08, 127/19, 151/22), i odluke Upravnog vijeća...

Sretan Uskrs želi vam Liber

Sretan Uskrs želi vam Liber

Sretan Uskrs Uskrs je kršćanski blagdan koji se slavi u spomen na Isusovo uskrsnuće od mrtvih nakon njegove smrti na križu. To je jedan od...