Građevinski strojevi | osposobljavanje

by | 10.03.2023

Buldožer osposobljavanje

“Vještina se ne zaboravlja. Vještina se trenira”

Građevinski strojevi su različiti strojevi i alati koji se koriste u građevinskoj industriji za gradnju, popravak ili održavanje različitih vrsta objekata.

Oni su često vrlo veliki i sposobni izvršiti teške radove koji bi bili teški ili nemogući za obične radnike.

Pumpa za beton je stroj koji se koristi za transportiranje betonske mase na gradilištu. Uobičajeno se koristi za visokogradnju i infrastrukturu gdje je potrebno transportirati velike količine betona na velike udaljenosti, ili na visoke katove zgrada.

Postoje dvije vrste pumpi za beton: “stacionarne” i “mobilne”. Stacionarne pumpe su čvrsto postavljene na gradilištu i obično se koriste za velike građevine i građevinske projekte, dok se mobilne pumpe koriste za manje projekte i mogu se premještati s mjesta na mjesto.

Pumpe za beton rade tako da se betonska smjesa unosi u “hopper” (spremnik) na pumpi. Nakon toga, rotirajući cilindri stvaraju vakuum u spremniku i vuče betonsku smjesu u cijev koja je povezana s pumpom. Betonska smjesa se zatim gura kroz cijev i izlazi na željeno mjesto na gradilištu, što omogućuje brzo i učinkovito polaganje betona.

Buldožer (engl. bulldozer) je teška građevinska mašina koja se koristi za razne radove na gradilištu, poput niveliranja, iskopavanja, ravnjanja terena, uklanjanja i premještanja velikih količina zemlje, kamenja i ostalih materijala.
Buldožer osposobljavanje građevinski strojevi
Buldožeri se sastoje od čvrstog okvira, široke ravne lamele (lopate) na prednjem dijelu stroja koja se može podići i spustiti, te velikog motora koji pokreće stroj. Buldožeri se mogu kretati naprijed i natrag i koriste se za guranje materijala ispred sebe. Lamele se koriste za utiskivanje materijala ispred buldožera i razmještanje materijala na željeno mjesto.

Koji Građevinski strojevi vas zanimaju?

Buldožeri se često koriste na gradilištima za pripremu terena za gradnju cesta, zgrada, pruga i drugih infrastrukturnih projekata. Također se mogu koristiti u rudarstvu i poljoprivredi za uklanjanje i obradu tla.

Pročitajte ostale novosti i posjetite nas na Facebook stranici

Naše programe osposobljavanja možete pronaći ovdje

Zadnje vijesti

Natječaj za ravnatelja

Natječaj za ravnatelja

Na temelju članka 40. i 41. Zakona o ustanovama („Narodne novine“ br. NN 76/93, 29/97, 47/99, 35/08, 127/19, 151/22), i odluke Upravnog vijeća...

Sretan Uskrs želi vam Liber

Sretan Uskrs želi vam Liber

Sretan Uskrs Uskrs je kršćanski blagdan koji se slavi u spomen na Isusovo uskrsnuće od mrtvih nakon njegove smrti na križu. To je jedan od...