Utvrđivanje alkoholiziranosti radnika na radnom mjestu

by | 24.03.2023

Utvrđivanje alkoholiziranosti radnika na radu

“Vještina se ne zaboravlja. Vještina se trenira”

Alkoholiziranost radnika | Alkohol i radno mjesto – dvojka koja se ne slaže. Bez obzira na to koliko ste iskusni u svom poslu, konzumiranje alkohola na radnom mjestu može utjecati na vašu sposobnost obavljanja posla. Alkoholna pića mogu oštetiti vašu produktivnost, radne odnose i izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

Jedna od najvećih opasnosti koje alkohol predstavlja na radnom mjestu jest smanjenje sposobnosti za donošenje pravih odluka. Alkohol utječe na vašu sposobnost procjene, što može dovesti do pogrešaka u poslovanju. Također, alkohol smanjuje vašu sposobnost koncentracije, što otežava izvršavanje zadataka.

Konzumiranje alkohola na radnom mjestu također može utjecati na vaše radne odnose. Kolege mogu postati frustrirane ili zabrinute zbog vašeg ponašanja pod utjecajem alkohola. Povjerenje i međusobno poštovanje su ključni faktori u produktivnom radnom okruženju, a alkohol može poremetiti tu ravnotežu.

Osposobljavanja koja nudimo

Kada se radi o zdravlju, konzumiranje alkohola na radnom mjestu može imati ozbiljne posljedice. Alkoholna pića su povezana s brojnim zdravstvenim problemima, uključujući visoki krvni tlak, bolesti jetre i srca te rak.

Konzumiranje alkohola na radnom mjestu može također dovesti do nesreća na radnom mjestu, što može dovesti do ozbiljnih ozljeda ili čak smrtnog ishoda.
Alkohol na poslu je zabranjen
Da biste izbjegli sve ove probleme, izbjegavajte konzumiranje alkohola na radnom mjestu. Ako se osjećate pod stresom, pokušajte pronaći druge načine kako biste se opustili, poput vježbanja ili meditacije.

Konačno, ako ste zabrinuti zbog nečijeg ponašanja pod utjecajem alkohola na radnom mjestu, nemojte oklijevati prijaviti to nadređenima. Radno mjesto mora biti sigurno i zdravo za sve zaposlenike, a konzumiranje alkohola na radnom mjestu može ugroziti tu sigurnost.

Svi smo odgovorni za održavanje sigurnog i produktivnog radnog okruženja. Alkoholiziranost radnika treba prijaviti nadređenoj osobi.

Profesionalni uređaji za utvrđivanje alkoholiziranosti radnika na radnom mjestu dostupni putem elkron.hr

Alkohol se obično definira kao skup različitih kemikalija koje imaju sposobnost da utječu na živčani sustav i uzrokuju opijenost. Najčešći oblik alkohola koji se konzumira u alkoholnim pićima je etanol, koji se dobiva iz fermentacije šećera.

Alkoholna pića su napici koji sadrže alkohol, poput piva, vina, votke, viskija, ruma i drugih žestokih pića. Konzumacija ovih pića može uzrokovati različite stupnjeve opijenosti, ovisno o količini alkohola koja se konzumira.

Naše programe osposobljavanja možete pronaći ovdje

Zadnje vijesti

Natječaj za ravnatelja

Natječaj za ravnatelja

Na temelju članka 40. i 41. Zakona o ustanovama („Narodne novine“ br. NN 76/93, 29/97, 47/99, 35/08, 127/19, 151/22), i odluke Upravnog vijeća...

Sretan Uskrs želi vam Liber

Sretan Uskrs želi vam Liber

Sretan Uskrs Uskrs je kršćanski blagdan koji se slavi u spomen na Isusovo uskrsnuće od mrtvih nakon njegove smrti na križu. To je jedan od...